Logotip Museu

Notícies

Separador
María José Martínez és Arrossera Sense Límits
06 de marzo de 2021
María José Martínez forma part d´Arrosseres sense límits, una sèrie de reconeixements cap a totes aquestes dones que s´han obert pas en el difícil món de la cuina, L´arròs també té nom de dona i aquesta setmana tan especial volem visibilitzar-ho.
María José va canviar els seus llibres de química pels de cuina als 21 anys. Al llarg de la seua carrera ha trepitjat moltes cuines i ha vist de tot. Anuncia que el sexisme i la cosificació de la dona continua formant part d'algunes cuines. Per exemple, els perfils més típics en els quals s'encasella a una dona són les partides d'entrants, freds i postres perquè es considera que les dones són més delicades i altres partides requereixen major treball físic.
Ella sempre ha destacat en la cuina, així que s'ha guanyat l'enveja dels seus companys, comenta que fins i tot ha arribat a patir la “síndrome de l'impostor”. Sap que el seu treball i esforç parlen per si mateixa, encara que això sí, a una dona, sempre li costa més arribar als llocs més alts.
A la seua casa, el restaurant Lienzo, a més de bon menjar hi ha un ambient de respecte i equitat. Però María José denuncia que: “Encara ens falta visibilitat i temps. Hi ha dones que fan cuina tradicional i no se'ls considera professionals perquè van aprendre de la seua mare, són vistes com a bones guisanderes. Cal deixar de veure a la dona com a mare que sap cuinar perquè són capaces de gestionar el seu propi negoci i traure 300 coberts diaris”.
María José Martínez és Arrossera Sense Límits