Logotip Museu

Didàctica


OFERTA DIDÀCTICA GRATUÏTA CURS 2023/2024


 

PRIMÀRIA: ARROSSERS PER UN DIA

< MIRA AÇI EL VÍDEO DE L´ACTIVITAT >

  

L'activitat d'ARROSSERS PER UN DIA es compon de diversos jocs didàctics, amb discursos adaptats a cada nivell curricular i té una duració de 90 minuts amb possibilitat de reduir a 60 minuts. S'imparteix tant en castellà com en valencià.

 

Joc 1 a la Sala 3 ) ALBUFERA I ENTORN DE CULTIU

Puzle gegant amb relleu i Albufera Vivent: Expliquem la formació natural del llac, fa milers d'anys, i els diferents ecosistemes que formen el Parc Natural de l'Albufera i que es mantenen gràcies al cultiu de l'arròs. Els alumnes són conscients de la seua contribució directa a la sostenibilitat del Parc cada vegada que mengen un plat d'arròs valencià.

 

Joc 2 a la Sala 1 ) HISTÒRIA DEL CULTIU DE L´ARRÒS

Tauler gegant amb il·lustracions tipus Joc de l'Oca: Amb llenguatge de conte, es trasllada als alumnes la història de l'arròs a València per a després fer preguntes llançant un dau gegant. L'objectiu és que contribuïsquen amb aquesta història a mantindre viu l'herència cultural de l'arròs.

 

Pràctica 1 a la Sala 1 ) ELABORACIÓ DE L´ARRÒS

Demostració real de l'elaboració de l'arròs en el laboratori del museu. Els alumnes descobreixen com la tecnologia blanqueja l'arròs i el fa apte per al consum humà.

 

Pràctica 2 en la Planta Baixa ) ARROSSERS DE VERITAT

Simulació real de les labors de cultiu de l´arròs, explicant totes les etapes amb reforç audiovisual i fent-los intervindre amb les seues pròpies mans en els processos i passant-ho de meravella.

En el VÍDEO es mostra molt bé el desenvolupament d'aquesta part.

 

Durant la fase més crítica de la COVID vam anar als col·legis a impartir la activitat. Fes clic ACÍ per a veure com va ser la nostra experiència en els col·legis ;) 

 

 

 

SECUNDÀRIA: INVESTIGA UN ANTIC MOLÍ D´ARRÒS!

< MIRA AÇI EL VIDEO DE L´ACTIVITAT >

  

L'activitat INVESTIGA UN VELL MOLí D'ARRÒS consisteix en un joc dinàmic i tecnològic d'investigació. Durant 90 minuts els alumnes, dividits per equips, es convertiran en investigadors dins del museu. L'activitat pot realitzar-se tant en castellà com en valencià.

 

El vell molí d'arròs, hui convertit en museu, amaga un munt de secrets que els joves hauran d'anar descobrint amb ajuda dels seus dispositius electrònics (han de disposar d'un dispositiu electrònic per cada grup). Una sèrie de codis QR romanen ocults en totes les sales i han de trobar-los, descartant també aquells que consideren que ofereixen informació falsa.

Els QR condueixen a informació relativa a l'Albufera com a entorn natural de cultiu de l'arròs, als processos d'elaboració en un molí i a les aplicacions gastronòmiques del cereal.

La segona part de l'activitat consisteix a posar en comú de la informació descoberta i ordenar els discursos, per a després exposar els resultats davant de la classe i analitzar, amb els monitors del museu, la solució per la qual aposta cada equip.

 

 Totes les activitats són específiques i estan adaptades al nivell curricular de cada curs de Primària, E.S.O. i Batxillerat.


 

 

INFORMA'T I RESERVA:

Telèfons: 651 888 126 / 96 170 61 56

Email: museo@arrozdevalencia.org

Pots descarregar ací baix el PDF amb la informació de primària i compartir-la amb els teus companys de treball!


Didactica Foto 1
Didactica Foto 2
Didactica Foto 3
Didactica Foto 4
Didactica Foto 5